Überspringen

Region auswählen

Magyarország
Site Search

A YONEX MÁRKÁRÓL

Legkésőbb a hetvenes évekre visszamenően, a japán YONEX az élsport egyik legmeghatározóbb sportmárkája, különösen a tollaslabdában. Ebben a sportágban a YONEX termékek, különösen kiemelkedőek a világpiacon: hosszú ideje a játékosok, a nyári olimpiai játékokon, világbajnokságokon és más színvonalas versenyeken, YONEX ütőkkel játszanak. Így történhetett, hogy 2004. évi athéni olimpiai játékokon összesen 24 helyezés közül, 22-ben YONEX ütővel értek el sikereket. Világszinten pedig a japán cég ütőivel a játékosok több, mint 80% játszik és ez a szám évről évre csak egyre nő.

De tenisz és golf sportágakban is a játékosok rendszeresen YONEX termékekkel nyerték meg a fontosabb versenyeket. Így nyert például Martina Navratilova (USA), Martina Hingis (Svájc), Monica Seles (USA), Richard Krajicek (Németalföld), Lleyton Hewitt (Ausztrália) YONEX teniszütővel neves versenyeket, mint a Wimbledon-i All England Championships és más tenisz Grand-Slam tornák. A golf profi játékosa Colin Montgomery (Skócia) 2004-ben az európai győztes ugyancsak YONEX ütőkkel, a neves Ryder-Cup versenyen. Scott Hoch (USA) és Erol Simsek (Németország) szerződéses YONEX játékosok is eredményesen szerepeltek.

1986 óta a German Open főszponzora

Már 1986 óta (Duisburg-Rheinhausen) a Fa. YONEX vezető- és főszponzora a tollaslabda German Open bajnokságnak (1990-tól az Intersporttal közösen). 2008-ban a japán sportcikkek gyártója és ezzel 22. alkalommal vezető- és főszponzor.

Cégalapítás 1947

1947-ben megalapította, Minoru Yoneyama a Yoneyama Company, Ltd. vállalatot. A cég kezdetben csak fából készült termékeket állított elő, többnyire fa úszókat halászhálókhóz. Nem sokkal később a a Yoneyama Company vállalatot az újszerű konkurens termékek, melyek műanyagból készültek, teljesen kiszorították. Elszomorította, hogy a konkurens cégek élenjáró termékeket fejlesztettek ki, ezért Yoneyama úgy döntött, hogy soha többé nem próbálja ezeket felülmúlni. A következő években cége, innovációkkal állt elő és népszerű sportfelszerelés előkészítéséhez fogott hozzá. 1957-től a tollaslabda ütőket fából kezdték el gyártani, viszont más márkák neve alatt.

1961-től a cég az első "Yoneyama" tollasütőkkel rukkolt elő. Két évvel később Tokióban a Yoneyama Sports Co. Ltd. - a mai YONEX Trading Co. Ltd. - megalakult, ütők nemzetközi forgalombahozatalának céljából. Különösen 1969-ben kapott különleges figyelmet a cég, amikor Yoneyama a T-700 aluminiumból készült ütőket mutatta be. Végül 1973-ban készült el, a ma is világszerte ismert YY logó kék és zöld színben és egy évvel később YONEX néven vált ismertté. 1978-ban követte az ultrakönnyű grafitszálas ütő: a"Carbonex-8" mely a mai napig - különösen Ázsiában - közkedvelt és vásárolt ütő. Négy évvel később, különböző újításnak köszönhetően mind tollaslabdában mind pedig teniszben is a YONEX egy szabályos grafit specialítás és feltalálják a világ első golfütőjét, mely csak grafitból készült.

Látogassa YONEX itt